چشم نزدیک بین

نزدیک بینی

نزدیک بینی

 نزدیک بینی نوعی از ضعیفی چشم است که در این حالت پرتو های نوری وارد شده به چشم بعد از عبور از قسمت های  شفاف چشم مانند قرنیه ، زلالیه ، عدسی  ، زجاجیه  شکسته شده و در جلوی شبکیه کانونی شده و به هم می رسند بنابر این  تصویر اشیاء در جلوی شبکیه تشکیل شده و باعث تاری دید میگردد  .

در اکثر مواقع نزدیک بینی به علت تغییر انحنای قرنیه چشم ایجاد می شود یعنی انحنای قرنیه در تمام جهات به طور مساوی از حد طبیعی بیشتر شده و قدرت شکست نور افزایش می یابد که که این امر باعث تشکیل تصویر در جلوی شبکیه می شود و باعث تاری دید دور می شود .هر چه میزان انحنای قرنیه بیشتر باشد مقدار نزدیک بینی هم بیشتر میشود وتاری دید دور هم به تبع آن بیشتر میشود .

چنانچه نزدیک بینی در سنین کودکی اتفاق بیفتد  به علت رشد کودک طول قدامی- خلفی چشم نیز بیشتر شده  وباعث افزایش مقدار ضعیفی نزدیک بینی میشود و این افزایش تا زمان متوقف شدن فرآیند رشد ادامه دارد و معمولا در اکثر مواقع بعداز سن بیست سالگی متوقف میشود . چنانکه شروع این نوع نزدیک بینی در سنین کمتر باشد عوارض آن نیز شدید تر می باشد به دلیل این که تغییرات رشد جسمانی در سنین ۴تا ۱۸ سالگی شریع بوده و به تبع آن کره چشم نیز بزرگتر می شود بنا بر این نزدیک بینی نیز سال به سال بیشتر می شود تا زمانی که رشد جسمانی شخص متو قف گردد . متاسفانه با بزرگتر شدن کره چشم شبکیه چشم به دلیل این که از نوع بافت عصبی می باشد و بافتهای عصبی در سنین کودکی رشد آنها کامل می شود بنا بر این رشد شبکیه چشم متو قف شده و چون شبکیه از داخل چشم به لایه بعدی یعنی مشیمیه اتصال دارد و لایه های بعدی رشد می کنند بنا بر این با افزایش سن کره چشم سال به سال بزرگتر می شود در صورتی که شبکیه تغییری نمی کند و باعث ایجاد کشیدگی و نازک شدن شبکیه میشود که تا سن بزرگسالی ادامه می یابد و ممکن است گاهی اوقات به دلیل نازک شدن بیش از حد شبکیه باعث پارگی آن شده و گاهی اوقات باعث کم بینایی یا نا بینایی شود . به همین دلیل کسانی که دارای درجات شدید نزدیک بینی هستند با یستی از انجام کارهای سنگین و فعالیتهای پر تحرک ورزشی که در آنها احتمال اسیب رسیدن به شبکیه چشم وجود دارد پرهیز نمایند .

گاهی اوقات ممکن است  تغییر غلظت و ویسکوزیته محیط های نسبتا آبکی چشم مانند زلالیه و زجاجیه درافزایش یا کاهش مقدار نزدیک بینی موثر باشد . عواملی مانند دیابت و فشار خون و بیماریهای متا بولیک را میتوان در تغییر میزان نزدیک بینی موثر دانست به دلیل این که این بیماریها با ایجاد اختلال در میزان غلظت و ویسکوزیته در آب و الکترولیتهای بدن به طور غیر مستقیم روی میزان غلظت و ویسکوزیته محیط های آبکی چشم مانند زلالیه و زجاجیه تاثیر گذاشته و هم چنین به علت ایجاد اختلال در اندازه و حجم عدسی چشم باعث تغییر شکست نور در این محیط ها شده و درصورتی که غلظت و ویسکو زیته بالا تر از حد طبیعی شود باعث افزایش قدرت شکست نور در محیط های شفاف چشم می شود و نزدیک بینیرا دچار تغییر میکند . در این حالت به دلیل وجود نوسان در غلظت و ویسکوزیته ممکن است مقدار نز دیک بینی در فاصله های کوتاه زمانی تغییر نماید . در این حالت همچنین احتمال ایجاد آب مروارید افزایش می یابد که این امر در اوایل شروع آب مروارید باعث ایجاد یک نوع نزدیک بینی شدید می گردد که نیازی به اصلاح ندارد و فرد بایستی مورد عمل جراحی قرار گیرد .

روش های اصلاح نزدیک بینی 

عیب انکساری نزدیک بینی  همانطور که توضیح دادیم باعث تاری دید در فاصله دور میشود بنابراین افرادی که دارای این نوع ضعیفی چشم هستند برای انجام کارهایی مانند رانندگی  ، تماشای تلویزیون و خیلی از کارهای روزمره خود که نیاز به دید دور دارند دچار مشکل میشوند بنابراین باید بوسیله راه هایی که در دسترس است اقدام به اصلاح نزدیک بینی خود نمایند تا فواصل دور را واضح ببینند .در حال حاضر سه روش برای اصلاح نزدیک بینی وجود دارد که به ترتیب اولویت عبارتند از : عینک ، لنزهای تماسی طبی (نمره دار ) و استفاده از روشهای جراحی عیوب انکساری مانند لیزیک ، لازک ، پی آر کی  ، اسمایل و سایر روشهای مشابه .

عینک طبی
استفاده از عینک طبی جهت اصلاح نزدیک بینی

روش اول عینک : در حال حاضر استفاده از عینک راحت ترین ، کم خطرترین  ، بهترین و کم هزینه ترین روش اصلاح نزدیک بینی میباشد زیرا اولا استفاده از عینک خیلی راحت هست و نیاز به آموزش خاصی ندارد و شخص در طول روز به راحتی میتواند چندین بار عینک خود را به چشم زده یا از چشمش بردارد . دوما استفاده از عینک علاوه براینکه خودش محافظی در مقابل باد و آفتاب و گرد و خاک و آسیب های احتمالی به چشم محسوب میشود به علت اینکه در تماس مستقیم با چشم هم نیست و از چشم ها فاصله دارد  هیچ گونه ریسک عفونت و سایر مشکلات را هم ندارد . سوما از نظر هزینه نیز نسبت به روش های دیگر ارزان تر و در دسترس تر است . و در آخر اینکه عینک در تمامی سنین و بدون محدودیت سنی قابل استفاده میباشد .

لنز طبی
استفاده از لنز طبی برای اصلاح نزدیک بینی

روش دوم لنزهای تماسی طبی ( نمره دار ) :امروزه استفاده از لنزهای تماسی طبی به عنوان جایگزین مطلوبی به جای عینک دارای مقبولیت و مورد تقاضای بسیاری از افراد نزدیک بین در سراسر جهان میباشد و گاهی اوقات در بعضی از موارد حتی از عینک هم مقدم تر است .طیف وسیعی از انواع لنزهای تماسی در دسترس میباشد که در مطلبی جداگانه مفصلا در مورد لنزهای تماسی توضیح خواهم داد . به طور خلاصه  لنزهای تماسی هم بدلیل جنبه های مختلفی منجمله زیبایی  ، میدان دید وسیع ، عدم محدودیت در فعالیتهای ورزشی و….مورد توجه بسیاری از افراد میباشند وهمچنین طبیعتا دارای معایبی نیز هستند مانند گرانی ، رعایت مسائل بهداشتی احتمال ایجاد عفونت و حساسیت در چشم ها و….

روش سوم جراحی های عیوب انکساری : امروزه طیف وسیعی از جراحیها برای اصلاح نزدیک بینی قابل انجام میباشد . اکثر روش های جراحی روشهای مشابهی دارند و فقط در نحوه و تکنیک عمل باهم تفاوت دارند .شاع ترین روش های جراحی های عیوب انکساری عبارتند از لیزیک ، پی آر کی ، لازک  ، فمتوسکند لیزیک و روش جدید اسمایل . روش های جراحی معمولا روش های کم خطری هستند و در اکثر موارد افراد از نتیجه عمل راضی هستند اما گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی را هم ایجاد کنند . آنچه که در انجام جراحی های عیوب انکساری بسیار مهم است و باید توجه ویژه ای به آن داشت بررسی کامل و دقیق چشم و توجه به فاکتورهایی مانند سن ، شغل ، بیماریهای زمینه ای چشم ، مصرف داروها و….میباشد .در صورتی که تمامی فاکتورها در نظر گرفته شود و ساختمان چشم  بدقت مورد بررسی قرار گیرد و مشکلی از این بابت وجود نداشته باشد انجام این عمل ها تقریبا بدون عارضه و قانع کننده میباشد . در یک مطلب جداگانه در مورد روش های عمل مزایا و معایب به صورت مفصل توضیح خواهم داد .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *