ضعیفی های چشم

ضعیفی های چشم به اختلالاتی اطلاق میشود که در آنهاشخص به علت اشکالات شکست نور در چشم تصاویر و محیط پیرامون خود را تار میبیند . بنابراین هر چه میزان اشکالات شکست نور بیشتر باشد طبیعتا مقدار  ضعیفی  چشم بیشتر و به تبع آن شخص دید تارتر و ناواضح تری خواهد داشت .بیشترین اشکالات شکست نور  در چشم بواسطه اختلالات قرنیه چشم روی میدهد و درصد کمی هم در اثر اختلالات سایر قسمت های چشم مانند عدسی و شبکیه ممکن اتفاق بیفتد .

ضعیفی های چشم ( عیوب انکساری ) به سه دسته تقسیم میشوند که عبارتند از : نزدیک بینی ، دوربینی و آستیگماتیسم . آستیگماتسم  چشم نوعی از ضعیفی چشم هست که میتواند به تنهایی یا با درجاتی از نزدیک بینی و دوربینی همراه باشد . در زیر به اختصار هرکدام از انواع ضعیفی های چشم را توضیح خواهم داد . توضیحات کامل و جامع در مورد هر کدام ار انواع ضعیفی های در صفحات جداگانه ای داده خواهد شد . قبل از هر چیز برای درک بهتر مطلب توضیح مختصری در مورد چشم سالم بدون وجود ضعیفی خواهم داد 

خداوند متعال چشم ها را به هدف دیدن در صورت  ما قرار داده است . زمانیکه در چشم ما عیب و نقصی وجود نداشته باشد ما محیط پیرامون و اشیاء را واضح خواهیم دید . برای داشتن دید واضح زمانیکه پرتوهای نوری محیط و اجسام وارد چشم ما میشوند در صورت سالم بودن محیط های شفاف چشم مانند قرنیه ، عدسی ، زلالیه و زجاجیه پرتوهای نوری در روی شبکیه کانونی میشوند و به هم میرسند و این عمل باعث ایجاد دید واضح در چشم ما میشود . به چشمی که سالم هست و دید واضحی دارد چشم نرمال یا امتروپ میگویند .

چشم امتروپ (سالم)
تصویر چشم با دید طبیعی . همانطور که در این تصویر میبینید پرتوهای نوری در زمان وارد شدن به چشم در روی شبکیه چشم به هم رسیده و کانونی شده اند .
چشم نزدیک بین
چشم نزدیک بین . هنگامیکه پرتوهای نوری محیط و اشیاء به چشم وارد میشوند در اثر اشکالات شکست نور در یکی از اجزای چشم که معمولا قرنیه هست به جای کانونی شدن بر روی شبکیه در جلوی شبکیه کانونی میشوند و باعث تاری دید در چشم میگردد .
چشم دوربین
چشم دوربین . هنگامیکه پرتورهای نوری وارد شده به چشم به علت اشکلات شکست نور در یکی از اجزای چشم کمتر از حد طبیعی دچار شکست شوند پرتوهای نوری به صورت مجازی در پشت شبکیه کانونی میشوند و باعث تاری دید در چشم میشود .
چشم آستیگمات
چشم آستیگمات . هنگامی که پرتوهای نوری وارد چشم میشوند به علت وجود معمولا ناهمواریهای سطح قرنیه به جای کانونی شدن در یک نقطه  بر روی شبکیه در چند نقطه کانونی میشوند و باعث اعوجاج بینایی و تاری دید میشود .

۱ دیدگاه دربارهٔ «ضعیفی های چشم»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا